از این چای قرمز بیشتر بدانیم!


چای در سراسر دنیا از نوشیدنی های پرطرفدار و  نسبتا آسان  است. اما با دیگر ترکیبات خاص چای مانند چای ترش تا چه حد آشنایی دارید ؟!

چای مکی ، چای قرمز و چای روزل ، دیگر نام های چای ترش میباشند که از گیاه Hibiscus sabdariffa  تهیه میشود. رنگ این چای سرخ بوده و طعم ترش و گسی دارد. شما میتوانید این چای را طبق میل خود بصورت گرم یا سرد بنوشید.

این چای بسیار کم کالری بوده و عاری از کافئین است. قطعا کافئین خواص خود را داشته و مصرف آن هم در نوشیدنی ها و خوراکی های مختلف بسیار پرطرفدار است و منبع خوبی برای دریافت انرژی فوری محسوب میشود ولی درهرصورت نمیتوان از عوارض آن نیز چشم پوشی کرد. افراد بنا به هر دلیلی ممکن است از مصرف کافئین اجتناب کنند که این چای هیچگونه کافئینی در خود ندارد.

چای ترش از خواص فوق العاده ای برای سلامتی برخوردار است که در طب سنتی هم کاربرد داشته است.

در زیر به برخی از خواص اصلی آن و شرح هر یک میپردازیم.

خواص چای ترش

جلوگیری از فشار خون بالا :

این چای به پایین آوردن فشار خون مشهور است پس اگر شما هم دچار فشار خون بالا هستید ، ما نوشیدن این چای را به شما پیشنهاد میکنیم. سرگیجه ، احساس افزایش دمای بدن و نواسانات خلقی از علامت های فشار خون بالاست که چای ترش میتواند یکی از روش های خوب کنترل این مسئله باشد.

پایین آوردن کلسترول خون :

در زندگی امروزه ، بسیاری از افراد را میبینیم که با مشکلات سلامتی مرتبط با کلسترول هستند. شایع ترین مشکل ، افزایش سطح LDL است . قطعا بسیاری از دارو ها برای کنترل این مشکل وجود دارند ولی توصیه میکنیم حتما این چای را نیز امتحان کنید. این چای سرشار از آنتی اکسیدان است که برای پایین آوردن کلسترول بد بسیار موثر است که درنهایت احتمال بروز بسیاری از بیماری های قلبی عروقی ، خطر حمله قلبی و سکته را پایین می آورد.

کاهش قند خون :

 چای ترش میتواند برای کسانی که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند بسیار مهم باشد . همه ما میدانیم که دیابت میتواند بسیار مهلک باشد و از این رو نباید تاثیر این چای را نادیده گرفت.

جلوگیری از مشکلات کبدی :

بروز مشکلات کبدی برای هریک از ما ، میتواند به شدت زندگی را مختل کند. از دیگر فواید چای ترش ، جلوگیری از موارد مخرب سلامتی کبد است. آنتی اکسیدان های موجود در این چای ، رادیکال های آزاد را در بدن ، بافت ها و سلول ها خنثی میکند و از این رو از بدن در برابر این عوامل محافظت میکند.

تاثیر مثبت در هضم :

چای ترش عملکرد روده و مثانه را بهبود میبخشد و در گوارش تاثیر بسزایی دارد. همچنین برای درمان یبوست ، سوء هاضمه و بهبود سلامت کلی دستگاه گوارش مفید است.

خنک کننده بدن :

چای ترش بخصوص اگر سرد مصرف شود ، تشنگی فرونشانده و تاثیر خنک کنندگی دارد. همین خاصیت آن باعث شده تا مورد مصرف بسیاری از ورزشکاران باشد.

ضد پیری :

از جمله خواص این چای جوان سازی پوست است. اصلی ترین حالات پیری چهره را میتوان از دست دادن رطوبت ، حالت ارتجاعی پوست و چین و چروک نام برد که آنتی اکسیدان های چای ترش از این موارد جلوگیری کرده و جوانی پوست شما را حفظ میکند.

ضد سرطان :

پروبیوتیک اسید موجود در چای ترش که یک آنتی اکسیدان قوی است که خواص ضد سرطانی دارد. آنتی اکسیدان های زیاد موجود در چای ترش از رشد سلول های سرطانی پیشگیری میکند. از دیگر مواد غنی در چای ترش پلی فنول است که در جلوگیری از سرطان معده بسیار موثر است.

ضد افسردگی :

چای ترش سرشار از فلاونوئید است که خاصیت ضد افسردگی دارند . این نوشیدنی استرس ، اضطراب و تنش های عصبی را تسکین داده و آرامش بخش است.

کاهش وزن :

کاهش جذب نشاسته و گلوکز و همچنین افزایش  متابولیسم بدن از تاثیرات چای ترش است که باعث شده از دمنوش های لاغری محسوب شود. همچنین از این چای به عنوان یکی از مواد اولیه‌ی محصولات لاغری استفاده می‌شود.

منبعی از ویتامین C :

وجود ویتامین  C در هر خوراکی یا نوشیدنی از ویژگی های مجذوب کننده آن است و دلیل این مسئله هم کاملا مشخص است که این ویتامین از مهمترین و اساسی ترین کلید های سلامت و ایمنی بدن است. چای ترش هم منبع خوبی برای تامین ویتامین C  برای بدن میباشد.

 

چای ترش را هم میتوان سرد مصرف کرد و هم گرم ! بنابراین آن را یک نوشیدنی برای تمام فصل ها دانست. در هوای سرد ازعطر داغ  آن و در هوای گرم از خنک کنندگی نوشیدنی سرد آن لذت ببرید.

روش دم :

دو قاشق چای ترش خشک را در یک فنجان آب جوش ریخته و مانند چای ساده دم کنید.

بنا به ذائقه خود از عسل ، شکر قهوه ای ، دارچین یا نعنا بعنوان طعم دهنده نیز میتوانید استفاده کنید.

البته این چای بدلیل مزه ترش آن معمولا با شکر نوشیده میشود .

بهترین زمان مصرف آن هنگام صبح است. و اگر بیشتر از یکبار نوشیده شود بهتر است با فاصله حداقل 8 ساعت باشد.

تداخل دارویی :

این چای میتواند تاثیر استامینوفن در بدن را کمرنگ کند.

مصرف چای ترش برای بانوان باردار ، بیماران سرطانی و افراد دارای فشار خون پایین توصیه نمیشود.

چای ترش بسیط

این چای در بالا ترین کیفیت در چای و قهوه بسیط موجود میباشد که جهت خرید عمده و خرده این محصول میتوانید از راه های ارتباطی زیر اقدام کنید.


تاریخ: ۱۳۹۸/۰۴/۱۳ ۲۱:۰۴ | دفعات بازدید: ۲۴۶۰ بازدید