خواص و مصرف جوز هندی


جوز هندی یک ادویه محبوب است که از دانه های معطر Myristica تهیه می شود، که یک درخت گرمسیری همیشه سبز بومی اندونزی است. این گیاه را می توان به صورت دانه کامل یافت، اما بیشتر به عنوان ادویه فروخته می شود. این گیاه دارای طعمی گرم و کمی مغذی است

جوز هندی چیست ؟

درخت جوز هندی بسیار بلند است و ارتفاع آن می تواند تا هفتاد پا برسد. جوزهندی از دانه میوه درخت جوز هندی به دست می آید. میوه ی جوزهندی از گل و پوست جوز هندی تشکیل شده است. 

جوز هندی ادویه‌ای محبوب، خوش‌مزه‌ و کمی شیرین است که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، منیزیم و خانواده ویتامین B است. از جمله خواص جوز هندی می‌توان به تنظیمفشار خون، درمان بی خوابی و مراقبت از پوست اشاره کرد.

خواص جوز هندی 

1. غلبه بر اضطراب و افسردگی
اگر دچار اختلال اضطراب هستید یا افسردگی دارید، جوز هندی می‌تواند برای‌تان بسیار عالی باشد. ترکیبات میریستیسین و اِلِمیسین موجود در جوز هندی، تا حدودی آرامشبخش و ضد اضطراب است، چون باعث ترشخ سروتونین و دوپامین در مغز می‌شود که به بدن در مبارزه با استرس هم کمک می‌کند.

2. بهبود چرخش خون

جوز هندی محرک مغز و تمام بدن است. رایحه ی آرام بخش آن بدن را آرام می کند و چرخش خون را افزایش داده و برای کسانی که گردش خون ضعیفی دارند موثر است.

3. تقویت سیستم ایمنی
جوز هندی می‌تواند سیستم ایمنی‌تان را تقویت کند، چون مواد معدنی و ویتامین‌هایی دارد که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند.

همچنین جوز هندی غنی از پتاسیم، کلسیم، آهن و منگنز است که نقشی کلیدی در بهبود سیستم ایمنی دارند.

4. افزایش قدرت مغز
جوز هندی در حفظ قدرت مغز بسیار مفید است. در روم باستان و تمدن‌های یونانی از جوز هندی به عنوان نوعی داروی تقویت کننده‌ی مغز استفاده می‌شده است.

ترکیب میریستیسین موجود در جوز هندی با تحریک اعصاب مغز، حافظه را تقویت می‌کند و قدرت تمرکز را بالا می‌برد. ضمنا جوز هندی آنزیم‌هایی را که عامل ابتلا به آلزایمر هستند مهار می‌کند.

5. درمان مشکلات تنفسی

جوزهندی عنصر مهمی از شربت های سینه و داروهای سرماخوردگی است زیرا علائم گرفتگی و سرماخوردگی را تسکین می دهد. بعضی معتقدند این روغن، برای درمان آسم نیز به کار می رود.

6. جلوگیری از بیماری های قلبی

جوز هندی همچنین می تواند سیستم قلبی عروقی را تحریک کرده و بازده بهتری برای قلب ایجاد می کند.

7. خواص ضد تشنج

جوزهندی تشنج را درمان می کند. طبق مطالعات وهاب آ ات آل در سال 2009، جوزهندی خواص درمانی دارد که در جلوگیری و درمان تشنج های جزئی و مزمن موثر است.

8. درمان سوء هاضمه

جوز هندی برای هضم غذا مفید است و به بهبود درد شکم و دفع گاز شکم و روده کمک می کند.

9. تسکین درد آرتروز

نشان داده شده است که جوز هندی درد التهابی مزمن را که ویژگی اصلی آرتریت است، کاهش می دهد. خواص ضد التهابی جوز هندی می تواند دردهای مفاصل و التهاب همراه با آرتریت را کاهش دهد.

10. سلامت دندان

جوز هندی نیروگاهی از خواص ضد باکتریایی است و به این ترتیب به سلامت دهان کمک می کند. این ادویه برای معالجه دندان در مواردی مانند حفره، درد دندان و حتی پوسیدگی دندان در بعضی موارد شناخته شده است. خاصیت ضد باکتریایی جوز هندی نیز می تواند بوی بد دهان را از بین ببرد.

مصرف جوز هندی 

امروزه از این دانه استفاده بسیار زیادی می‌شود و آن را در بسیاری از کشورها در انواع نوشیدنی‌ها، کیک‌ها و شیرینی‌جات و حتی انواع سوپ‌ها می‌ریزند. حتی اسانس آن در صنایع عطرسازی و آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. دانه‌های جوز دارای روغنی هستند که با روش فشردن از آن جدا می‌شود و به نام کره جوز هندی شهرت دارد. این کره به صورت نیمه جامد و به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز و با طعم و بوی جوز است.

بیشترین مصرف آن بصورت ادویه است که پودر یا آسیاب شده آن را به مقدار کم هنگام آشپزی میتوانید استفاده کنید. 

میتوانید آن را با ادویه های دیگر مانند هل، دارچین و میخک ترکیب کنید. 

مانند دیگر ادویه هایی که اکثرا بدلیل طبع گرم مصرف میشوند میتوانید به نوشیدنی های گرم خود نیز اضافه کنید.

و در نهایت چای جوز هندی را هم میتوانید دم کنید. پودر جوز هندی را که میتوانید به همراه ادویه های دیگر با طبع گرم مانند زنجبیل یا دارچین به آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 2 تا 3 دقیقه دم بکشد.

در مصرف آن احتیاط کنید!

مهمترین نکته ای که باید در مصرف جوز هندی رعایت کنید این است که در مصرف آن زیاده روی نکنید. هر روز بیشتر از یک دوم قاشق چایخوری دوز هندی استفاده نکنید.

 


تاریخ: ۱۳۹۹/۰۱/۰۱ ۲۰:۰۱ | دفعات بازدید: ۳۵۲۲ بازدید